Så här bygger vi

Vi hjälper dig under hela projektet – från projektering till ett snabbt montage på byggarbetsplatsen. Vi har lång erfarenhet av olika konstruktioner och material.

Nedan har vi samlat dokument och beskrivningar om hur vårt arbete fungerar, från början till slut. Här finner ni också tekniska beskrivningar och instruktioner.

Så här bygger vi:

Stålstomme

I första hand använder vi tvåledsramar men vi levererar även inspända pelare och fackverk.

Stålstommarna är dimensionerade, tillverkade och monterade av företag som är anslutet till Svensk Byggstålkontroll, är ytbehandlade med 2-komponent epoxymålning eller varmgalvanisering enligt önskad miljöklass. De dimensioneras alltid för gällande bjälklag/traverslaster eller andra erforderliga förutsättningar.

Tak

Taket täcks med plåt, papp eller fibercement på reglar av lättbalk alternativt bärande plåt inklusive krönbalk. Taket isoleras enligt era önskemål. Våra tak håller hög säkerhet och kan ha brandluckor.

Vägg

Väggarna byggs i plåt med reglar av lättbalk men sandwichpaneler, eller prefabricerade betongelement med eller utan isolering är vanligt förekommande. Naturligtvis kan våra kunder få sina väggar klädda med trä, innerväggar med gips eller annan beklädnad.

Grundsättning

Grunden sätts med betongplattor med eller utan prefabricerad kantbalk. Prefabricerade betongplintar ställs på plats av betongleverantören. Vi använder oss även av jordankare där ingen bearbetning av befintlig markbeläggning behöver göras.

Port & dörr

Levereras från marknadsledande leverantörer.

Arbetsprocessen:

1. Förfrågan & Offert

Kontakta oss via telefon eller e-post och beskriv ditt projekt, så återkommer vi med en offert. Offerten är kostnadsfri. Vi står även till tjänst vid frågor om bygglov, brandsäkerhet, energiberäkningar m.m.

2. Projektering

När du har godkänt offerten och tecknat avtal med oss går projektet vidare till projektering för dimensionering och konstruktion av stålstommen. Nu specificeras allt material som behövs för produktionen och beställs från våra leverantörer.

3. Produktion

Nästa steg är att producera stålkonstruktionerna. Produktionen sker i nära samarbete med våra partners.

4. Leverans

Vi levererar din beställning till aktuell byggarbetsplats.

5. Uppförande

Vi anpassar vårt arbetssätt efter dig som kund. Uppförande kan ske genom oss med totalentreprenad, en delad entreprenad eller så står slutkunden för uppförandet.